Superuse Studios

Duchi

The first commercial assignment for 2012Architecten that has been build for almost 100% out of surplus materials is Duchi. The central element in this store is a round shoe fitting island, made from surplus wood. Two ergonomic couches have been made with a footrest that is at working height for the employees. The back of the couch can function as a support for customers trying out their new shoes. They can do this walking on the conveyor belt that has been taken from the counter of a supermarket. The circular shelfs around the seating island are made out of Audi100 windscreens. The shelfs give shape to the fitting area and the shop stays one entity, spatially and functionally.

Team: Césare Peeren, Jan Körbes, Marco Broeders, Jules Verhoeven, Amanda Jayne Wood

Publications about Duchi:

Leave a comment