Superuse Studios

Recyclops

17-05-2007 to 26-08-2014 | Multiple Locations | The Netherlands & Belgium The Recyclops temporarily unites two waste flows, sinks and water, in a shiny structure. Sinks, taken from a building that was going to be demolished, are the walls of multifunctional space. The sinks can appear in different shapes and are easy to mount and dismount due to a skilful fastening system. When the sun shines the recyclops is reflecting light like a disco ball. On the inside the sun is piercing with round light beams through the holes, but when it rains the sinks give shelter. Rainwater is collected and put in storage and can be used within the gray water circuit of the pavilion. Team: Jan Jongert, Jeroen Bergsma, Pieter Scheer, John Bosma, Edwin Boogaard, Louisa Vermoere Publications about Recyclops:

  1. Maud Stevers

    01-09-2007

    Hallo 2012 architecten!
    Ik ben afgelopen tijd een paar van jullie projecten tegengekomen, maar pas vandaag check ik jullie website en realiseer ik me dat al die projecten van jullie zijn… Stairway to heaven, recyclops, etc. Ga zo door! Ben zelf aan het afstuderen bij architectuur in Eindhoven, een kerk aan het herbestemmen, en vind het heerlijk om te zien dat er creatieve, grensoverschrijdende architecten als jullie rondlopen. Ga zo door!
    Vriendelijke groet, Maud Stevers.

  2. Trackback Blinds UK

    01-09-2007

    Tumblr article…

    I saw someone talking about this on Tumblr and it linked to…

  3. Pingback Recycloop « JUNKITECHTURE

    01-09-2007

    [...] from a building that was going to be demolished, are the walls of multifunctional space. ” 2012Architecten. Flickr. They have many other projects. Go see their [...]

Leave a comment