Superuse Studios

Kunstwerk RECYCLOOP verhuist naar België

RECYCLOOP, een kunstwerk van 2012Architecten, verhuist op donderdag 12 januari naar de Verbeke Foundation in België. Dit bijzondere bouwwerk van gebruikte RVS aanrechtbladen staat nu 2 jaar op het pleintje voor de HEMA en het Lindershuis.

De repeterende tekst op de stoep ‘hier geen fiets’ was bedoeld om op die plek fietsen te weren. Door de afvoergaten van de aanrechtbladen kon men kijken naar een per drie maanden wisselend werk van verschillende Dordtse kunstenaars.

De Recycloop krijgt een nieuwe plek bij de Verbeke Foundation in Kemzeke (België) waar cultuur, natuur en ecologie samenkomen. De ruimte van kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst. Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa.

Leave a comment