Superuse Studios

Duurzaam ontwerpen in de praktijk

3 juni 2013 / Opleiding

Rotterdam wil in 2025 de helft van zijn CO2 uitstoot hebben verminderd. De revolutie in de aanpak van de gebouwde omgeving komt langzaam op gang. Technieken en materialen zijn ruim beschikbaar maar hoe of waar vind je juist die benodigde producten, of manier van aanpak, die toepasbaar is in je ontwerp of plan? Wat is de rol van het ontwerp in het bouwen aan een duurzame samenleving? Hoe integreer je duurzaamheid in je ontwerp en welke aspecten komen er bij kijken? Hoe verkoop je duurzaamheid aan je opdrachtgever?
Deze vragen zijn de aanleiding een expeditie te organiseren. We gaan op zoek naar voorbeelden, uitdagingen en antwoorden. Je krijgt een kijk in de keuken van architecten en stedenbouwers en zij geven op locatie een presentatie van hun manier van ontwerpen en bijdragen aan een duurzame stad.
De dag wordt gestart met een rondleiding en presentatie door het Innovatie centrum Duurzaam Bouwen (ICDUBO) Rotterdam. Daarna volgt een excursie met bezoeken aan Doepel Strijkers Architecten, stadslandbouwbedrijf Uit je eigen Stad, Superuse Studios, Ruimtelab2 en we eindigen met een presentatie door Delta Sync. in het drijvend Paviljoen in de Rijnhaven.
Laat je inspireren en ga mee op excursie. Ontmoet de Rotterdamse bureaus die excelleren in verschillende benaderingswijzen van duurzaam ontwerpen. Bouw mee aan een netwerk van duurzame vernieuwers.

 

Programma:
08.30u vertrek per bus vanaf Rijnhaven (drijvend paviljoen)
09.00 – 11.30u  bezoek en presentatie in ICDUBO
12.00 – 13.00u  rondleiding/presentatie Uit Je Eigen Stad
13.30 – 14.30u  bezoek en presentatie Doepel Strijkers
15.00 – 16.00u bezoek WORM en presentatie Superuse Studios
16.30 – 17.15u  presentatie Jacques Vink in het Drijvend Paviljoen
17.15 – 18.00u  presentatie Delta Sync. in het Drijvend  Paviljoen

 

Datum: maandag 3 juni 2013
Tijd: van 8.30u tot 18.00u
Deelname: 50 euro, inclusief lunch en vervoer

Leave a comment