Superuse Studios

European Headquarters for KEEN

Voor het Europees hoofdkantoor van KEEN ontwierpen we een kantoorlandschap. De ruimte was toen we begonnen opgedeeld in drie eenheden waarvan twee al door KEEN werden gebruikt als kantoor. De drie eenheden hebben we samengevoegd tot een grote ruimte, waardoor de monumentale kolommen die er staan mooi tot hun recht komen.

Als materialen hebben we het gehele bestaande kantoorinventaris hergebruikt en aangevuld met beursstands en reclame materiaal van KEEN zelf. Om lijn te brengen in het geheel hebben we met steigerhout een vitrinekast annex ruimte verdelend scherm gebouwd dat in de hele ruimte als kenmerkend element terug komt. In deze kast staan twee seizoenen schoenen geëtaleerd, zodat voor het hele bedrijf duidelijk is waar het eigenlijk om draait; schoenen.
Alle werkeilanden zijn aan de gevels geplaatst zodat die optimaal gebruik maken van het daglicht, en in het midden is zo een ‘dorpsplein’ ontstaan waar vergaderingen en presentaties gehouden worden, maar waar de medewerkers ook kunnen poolen, tafelvoetballen, en frisbeeën. Op drie plaatsen is van de beursstands een akoestisch afsluitbare ruimte gebouwd waarin kan worden vergadert of rustig kan worden gewerkt. Het lichtplan is van de hand van CO2RO en bestaat uit een patroon van ronde witte schijven die bovenin de ruimte zweven. Deze schijven worden van onder aangelicht en geven een egaal verdeeld diffuus licht in heel de ruimte.

Leave a comment